ÚvodAktualityPřechod na Evropský registr železničních vozidel se blíží

Přechod na Evropský registr železničních vozidel se blíží

Připomínáme datum 15. května 2024 jako poslední den možného podání žádosti o registraci vozidla do národního registru železničních vozidel u Drážního úřadu.

15. červen 2024 je dnem, kdy zaniknou všechny národní registry členských států a po tomto datu už budou všechna vozidla, používaná na tratích železničního systému Evropské unie, registrována pouze v EVR. V tomto registru už budou změny údajů svých vozidel provádět sami držitelé vozidel a národní registrační úřady budou žádosti o změny pouze schvalovat či, v případě neúplnosti, zamítat.

Posledním dnem, kdy ještě Drážní úřad přijímá žádosti o změny v národním registru (NVR) stávajícím způsobem, je 15. květen 2024. Jakmile pak bude mít Drážní úřad všechny doposud obdržené žádosti zpracované, proběhne ostrý export databáze NVR do EVR a nové žádosti už bude možné podávat pouze prostřednictvím uživatelského rozhraní EVR.

UPOZORNĚNÍ:
Pro práci v registru EVR však musí mít každý žadatel přidělen takzvaný kód organizace (OCR), což je vlastně obdoba IČO platná v celém železničním systému Unie.

Pokud jste držitelem drážních vozidel a ještě nemáte OCR přiděleno, na nic nečekejte a zažádejte si o ně na

👉 https://srm-portal.powerappsportals.com/RegisterPage

Přehled všech dosud vydaných OCR je možné stáhnout na odkazu

👉 https://teleref.era.europa.eu/DownloadOrganizationCodes.aspx

Další informace včetně příruček k EVR najdete na naší webové stránce "Registrace vozidel"